Muszaki Vizsga Zöldkártya Belépés
MVZ KezdooldalFriss hírekCikkekAutós FórumAutós képekRegisztrációMagunkrólMédiaajánlatKapcsolatMenü

VW POLO IV SOKAT FOGYASZT

A témát 2013.03.25. -án/én nyitotta meg rznk.
Felhasználónév: Jelszó: Oldal frissítése
A szöveget figyelmesen írd meg, mert módosításra egyenlore nincs lehetoség!
rznk téma leírása. 2013.03.25. 21:38 |
Sziasztok,

teljesen tanácstalan vagyok már.. ott tartok, hogy felgyújtom az autót és belelököm a dunába. Az autó télen nyáron 10 liter körül fogyaszt (augusztusban vettem, azóta fennáll a probléma). Erre ráadásként reggel, mikor hideg a motor - különösen ha a külső hőmérséklet is fagypont alatt van - akkor kb 5-6 indítás kell, mire egyáltalán hajlandó beindulni. Eddig 5 helyen voltam vele, mindenhol csak a komputerre dugdosták és azt mondták semmi baja nincsen.

Ami cserélve/csinálva/ellenőrizve lett rajta:
-olajcsere
-fékolajcsere
-vezrémű csere
-gyertyaák cseréje
-szűrők cseréje (benzin, olaj)
-kipufogó ellenőrizve
-elvileg lambdaszonda (mind a 2) is rendben van. ez utóbbi a hidegindítást nem magyarázná, mert ugye ez a menet közben lévő károsanyag kibocsátást méri és annak megfelelően szabályozza az üzemagyag keveréket.
- most a hibaolvasó szerint (de ez teljesen újkeletű probléma) az EGR szeleppel van a baj. ez még esetleg a hidegindítást magyarázza, azonban a fogyasztáshoz nem sok köze van, de ha lenne is nem 2-3 liter plusz.

Amiben még gondolkozom: termosztát ellenőrzés és a hűtőfolyadék hőmérséklet mérő ellenőrzése. Azonban nem tudom, hogy ezek befolyásolják e a hidegindítást, mert a termosztát ha nyitva van folyamatosan, akkor nem képes felmelegedni üzemi hőmérsékletre az autó és túl dús lesz a benya, de ez nem magyarázza a hidegindítást...

Bárkinek bármi ötlet? vagy maradjak az eredeti tervnél és gyújtsam fel... köszi előre is

 


Műszaki vizsga emlékeztető


Honlap készítés | C 2008-2012 Műszaki Vizsga Portál | Felhasználási feltételek | Médiaajánlat