Muszaki Vizsga Zöldkártya Belépés
MVZ KezdooldalFriss hírekCikkekAutós FórumAutós képekRegisztrációMagunkrólMédiaajánlatKapcsolatMenü

Traktor forgalomba helyezése

A témát 2013.08.25. -án/én nyitotta meg rostasi.
Felhasználónév: Jelszó: Oldal frissítése
A szöveget figyelmesen írd meg, mert módosításra egyenlore nincs lehetoség!
rostasi téma leírása. 2013.08.25. 15:52 |
Vásároltam egy idős Dutra UE-28 típusú magyar traktort de az évek alatt a papírjai elvesztek, csak adásvételi van róla. Milyen módon lehetne újra forgalomba helyezni és vizsgáztatni?
rostasi hozzászólása. 2013.08.27. 23:03 |
Köszönöm szépen a segítséget.Ez egy magyar gyártmányú Csepel traktor és soha nem volt még külföldön.1960 körül gyártották. Az adás vételi most készült és nem tudom,hogy mikor veszett el a papírja sajnos. De köszönöm szépen az információt.
oroszatti hozzászólása. 2013.08.27. 15:08 |
Kedves rostasi!
Az, hogy milyen a Dutra UE-28 traktor(hogyan néz ki, és igazából milyen gyártmány(magyar,v. külföldi)) azt ugyan nem tudom, de abban tudok segíteni -munkámból kifolyólag- hogy hogyan lehet forgalomba helyezni. Ha csak adás-vételi szerződésed van meg, és feltehetőleg 2010.január 1. előtt készült az adás-vételi(újabban tulajdonjog átruházási szerződésként árulják és nevezik), akkor bemész a legközelebbi okmányirodába, és HA!!!! benne van a rendszerben, és tudod igazolni(mondjuk az előző tulaj. által közjegyző előtt leírt nyilatkozattal), hogy a járgány 1999.jan.01 előtt került be az országba, v. magyar gyártmány esetén van vmi papírod arról, h. itthon gyártották, akkor kérhetsz róla hatósági bizonyítványt(3000 Ft), ezután már sima a dolog. A hatósági bizonyítványra simán leműszakizik, majd vissza az okmányba és fizetheted rá rendszámot, + forgalmit(+adás-v.+biztosít.), azonban törzskönyvet soha nem fog kapni ebben az esetben és csak üzembentartóként fogsz szerepelni a nyilvántartásban(ahhoz, h. törzskönyve is legyen, és tulajdonosként szerepeljél igazolni kellene a tulajdonjogi láncolatot teljes visszamenőleg a gyártási évig).Viszont, ha nem tudod igazolni a származását(tehát az előző tulajd.nem nyilatkozik, és egyéb papírt sem tudsz találni, h. a jármű magyar gyártm., v. külföldről bejött és vámkezelték, akkor viszont csak legfeljebb tyúkketrecet v. hasonlót tudsz belőle csinálni. Kérdés még ebben az esetben, h. háromszöges rendszáma volt -e korábban, v. már volt rendes piros rendszáma a rendszerváltás óta. Ugyanis, ha már volt, normális 3betű-3szám rendszáma(de ritka esetben még a régi 2betű-2sz-2sz esetében is), és esetleg nincs benne, a nyilvántartásban, még akkor is van egy esély(feltéve,ha tudod a korábbi rendszámát), hiszen ekkor pár soros kérelmet írva az illetékes okmányir.-nak, le tudják kérni a KEKKH-tól a kartonos adatokat(amelyek csak papír alapon vannak már csak meg a központi irattárban).Ezután szintén a hatósági bizonyítv.kikérése után szintén sima a dolog.Remélem tudtam segíteni.

 


Műszaki vizsga emlékeztető


Honlap készítés | C 2008-2012 Műszaki Vizsga Portál | Felhasználási feltételek | Médiaajánlat