Műszaki Vizsga Zöldkártya Belépés
MVZ KezdőoldalFriss hírekCikkekAutós FórumAutós képekRegisztrációMagunkrólMédiaajánlatKapcsolatMenü

Opel Astra-G olajfogyasztás probléma


Sok levelet kaptunk ezzel kapcsolatban, ezért úgy gondoltunk megér egy cikket ez a téma.

Több ügyfelünk is panaszkodott és bosszús leveleket is küldtek az Opel márkakereskedéseknek, hogy az újonnan megvásárolt gépkocsijuk akár 1L olaj fogyasztása 1.000 Km-en. Nem történt elírás valóban 1.000 km-en 1 literes olajfogyasztásról van szó! Hogy teljesen egyértelmű legyen, ez azt jelenti, hogy olajcserétől olajcseréig, ami általában 15.000 km 15L olajfogyasztást jelent. Rengeteg! És ez normális???

Az érdekesség az, hogy a gyár 0,6-0,8 egyes hivatalos levelekben küldött közleményben 0,7 L/1000km-t adnak meg. Ezek a számok szinte hihetetlenek. A 20 éves Skodák sem fogyasztottak ennyi olajat! Hozzáteszem, mivel a gyár ilyen magas olajfogyasztást normálisnak mond és ez teljesen köztudott, ezért semmilyen garanciális igényt nem lehet érvényesíteni, még ezt a számot meg nem haladja.

Mikor először meghallottuk ezeket a gyári értékeket a kollegákkal úgy gondoltuk, hogy ez biztos csak egy félreértés. Természetesen utánanéztünk és akkor döbbentünk rá, hogy nem egy kabaréban vagyunk, hanem ez a valóság! Érdekes kérdés ezek után az, hogy kell e egyáltalán olajcsere, mivel a motor folyamatosan friss olajjal van ellátva. Ez természetesen csak vicc, bár nem vicces.

Akár milyen meglepő az Opel Astra G olajfogyasztását el kell fogadnunk, mivel mást nem tehetünk. Kisebb olajfogyasztás bizonyos adalékokkal csökkenteni tudjuk, de csodára ne számítsunk!

Sajnos az olajfogyasztás nem az egyedüli probléma, mivel ebből adódóan más hibák is jelentkeznek.

A magasabb olajfogyasztás okozza az EGR szelep meghibásodását, ami szintén elég sűrűn előforduló hiba. Tisztítással a legtöbb esetben javítható. Az elégett olaj a lambdaszondát is rongálja, valamint katalizátort is eltömíti és rontja a hatásfokát.

 


Műszaki vizsga emlékeztető


Honlap készítés | C 2008-2012 Műszaki Vizsga Portál | Felhasználási feltételek | Médiaajánlat