Műszaki Vizsga Zöldkártya Belépés
MVZ KezdőoldalFriss hírekCikkekAutós FórumAutós képekRegisztrációMagunkrólMédiaajánlatKapcsolatMenü

Műszaki vizsga és zöldkártya matrica (plakett) jelölései!


Mit jelentenek a jelölések a műszaki vizsga matricán?

A jelölések nagyon egyszerűen elárulják, hogy mikor jár le a gépkocsinkról a műszaki vizsga. A rendőr a hátunk mögött könnyen kiderítheti, hogy érdemes-e megállítania egy gyors ellenőrzés céljából!

Műszaki vizsga matrica (plakett):

Műszaki Vizsga matrica  (plakett)

A képen látható "09" azt az évet jelöli amikor le fog járni a gépkocsin a műszaki vizsga.

A számtól balra egy nyilat látunk ami "8" óra irányba mutat. Ez a nyíl azt mutatja meg, hogy melyik hónapban jár le a műszaki vizsga a gépkocsin.

A vizsga matrica közepén egy fekete keretben egy számsor olvasható, ez a szám egyezik a forgalmi engedélyben a vizsga érvényessége melletti számsorral. Ez garantálja, hogy a matricát ne lehessen más gépjárművön felhasználni és a csalásoknak is elébe megy. A többi jelölésről nem ejtünk szót, mert nincs semmi lényeges jelentése.

Zöldkártya matrica (plakett):

Zöldkártya matrica  (plakett)

A zöldkártya matricán kettő darab lyuk található, ami a zöldkártya lejáratának dátumáról tanúskodik.

A plaketten találunk még számokat is. A külső íven található számok 1-12-ig a hónapokat jelölik és ezen a plaketten 08-13 ig az éveket.

Nagyon egyszerű megállapítani, hogy meddig érvényes a zöldkártya, csak meg kell figyelni milyen számok vannak lyukasztva.

A képen látható matricán a belső körben a 10-es szám van lyukasztva ezért már biztos, hogy 2010-ben fog lejárni, illetve a külső íven a 8-as szám van lyukasztva, így a 8. hónap is biztos! Tehát a fenti plakett 2010.08. havi lejáratról tanúskodik!

Felmerül a kérdés, hogy honnan tudja a rendőr, hogy melyik napon jár le! A plakettről sehonnan, viszont ha megállít, akkor a "zöldkártya" igazoló lapon már látni fogja.

Ha még nem tetted volna regisztrálj oldalunkra, hogy ne felejtsd el a műszaki vizsgádnak és zöldkártyádnak a lejárati dátumát! Értesítünk mielőtt lejár!

Regisztrálj és állítsd be ide kattintva >>

 


Műszaki vizsga emlékeztető


Honlap készítés | C 2008-2012 Műszaki Vizsga Portál | Felhasználási feltételek | Médiaajánlat